Pizza

Поли класик пица

Поли класик пица е новиот член во фамилијата Poli.

Квалитетни состојки & специфичности во производството

- Во производството на Поли класик пица се употребуваат квалитетни состојки, како што се чистата вода од горите на Сибилини (Италија), екстра девствено маслиново масло, моцарела.

- Основата на пицата, којашто лежела на врел камен, е крцкавост и блага килибарна боја. Внатрешноста е мека и светла. Тестото заради постапката на дуплото киснење го достигнало своето совршенство.

- Со брзото замрзнување на прехранбениот производ до температура од -18°C, органолептичките својства на производот не се менуваат. Затоа оправдано ќе се почувствувате како Поли класик пица-та да e подготвена во истиот момент!

 

Трикови за подготовка на домашна Поли класик пица

- Поли класик пица-та извадете ја од замрзнувачот 10 минути пред да ја ставите во рерна.

- Кога Поли класик пица-та ќе биде печена, оставете ја да се презрачи. Сигурни сме дека како резултат на презрачувањето ќе бидете наградени со преубавта крцкавост на производот!

 

Клучни предности:

- Made in Italy

- 25-часовна подготовка на тестото коешто е лесно варливо

- Брза подготовка – само 10 минути до Поли класик пица моментот!

Пакување

250 g

Рецепти