Време на подготовка: 30 minut Тешкотија: Нема поголем напор

Поли салата

Состав:

  • 300 гр Поли
  • крцкав леб
  • зелена салата, рукола, ајсберг
  • тиквички или краставици, моркови и домати
  • маслиново масло и оцет
  • сецкан магдонос, како и босилек 
  • сол

Поли салата

Процес на подготовка

Салатата се мие, се цеди и се тресе во сад, на кој се додаваат други измиени зеленчуци исечени на интересни форми. Поли е најдобро сечкано на мали парчиња во салата, но не се жали кога се додава на поголеми коцки. Измешајте зачини, масло и остатокот со левата рака, и откинете парчиња крцкаво лепче со десната рака.