Време на подготовка: 5 минути Тешкотија: Со левата рака

Поли Хеми сендвич - за него

Состав:

  • земичка или лебче по избор
  • Поли шунка
  • кашкавал 
  • грануларен / обичен сенф
  • кисела печена пиперка
  • на тенко исечени кисели краставички / парчиња свежа краставица
  • парчиња свежа зелена лута пиперка / парчиња кисела зелена лута пиперка

Поли Хеми сендвич - за него

Процес на подготовка

Што ти треба за да можеш да го заведеш? Исечете ја земичката или обичното лепче и лесно намачкајте го со сенф. Потоа ставете парчиња кашкавал и Поли шушка на неа. Можете слободно да ги пробате состојките за време на подготовката. Потоа ставете ја киселата печена пиперка, неколку парчиња свежи или кисели краставици и парчиња зелена пиперка. Покријте со горниот дел од земичката и сендвичот е готов.      Можете да уживате заедно.